Tatil Bölgeleri

KUŞADASI

Yeşil ve mavinin birbirine tutku ile bağlandığı eşsiz güzellikteki Kuşadası, Aydın'a 71 İzmir'e 95 km mesafededir. Ege denizi kıyısında kurulan bu şirin ilçenin her daim esen hafif rüzgarları yaz aylarının bunaltan sıcaklarından korur sizi. Doğası, tarihi, havası, insanları ile bağlar kendine ve orada kaldığınız her an bir huzur duygusu kaplar içinizi. Hem özgür olduğunuzu iliklerinize kadar hissettirir, hemde kendine bağlar sizi Kuşadası.

 

İlk çağlardan beri birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bu şirin ilçe. Her köşesinde buram buram tarih kokar ve tatiliniz boyunca geçmişin izlerini taşıyan yollarda yürümek ayrı bir haz verir. İçinizi ısıtan güneşi, sıcak kanlı insanları, ağaçların gölgelediği yolları, masmavi denizi, çiçeklerle bezenmiş bahçe içindeki evleri, geçmişle gününmüzün iç içe geçtiği sokakları ile büyüler Kuşadası.

 

Kuşadası ilk Türk mimarisi ile 17. yüzyılda tanışmış, dönemin Aydın valisi Oğuz Mehmet Paşa , Kuşadasına ilk külliye ve çeşmeleri yaptırmış, tabi bunun yanı sıra hamamlar, kervansaraylar ve camiler de inşaa ettirmiştir. O zamanda daha çok Venedik'ten gelen İtalyan malları pazarlanmış ve sonra da kentin ticari cazibesi tüm Ege Bölgesine yayılmaya başlamış. Dolayısıla Kuşadası ülkemizde turizmin ilk canlandığı bölgelerden biridir.

 

Kaz Dağlarından gelen hava akımı nedeniyle Türkiye'nin Ayvalık'dan sonra oksijen bakımından en zengin bölgesinden biridir Kuşadası.Meryem Ana'ya yakınlığı sayesinde turizmin ilk başladığı yerlerden bir tanesidir. Tarihi eserlerinin yanı sıra pahalı restoranları, cafeteryaları, diskotekleriyle, akuaparklarıyla meşhurdur.

 

DİLEK YARIMADASI: Büyüleyen güzellikteki Dilek Yarımadası 36 çeşit memeli hayvandan, 45 çeşit deniz canlısına ve 42 tür sürüngene ev sahipliği yapmakla birlikte burada kaplumbağa ve yunuslar özgürce dolaşabilecekleri bir ortam bulunmaktadır. Bölge aynı zamanda nesli tehlike altında olan tepeli pelikan'ın en önemli kuluçlama alanlarından biridir. Bunun yanı sıra yine dünya çapında nesli tehlike altında olan cüce karabatak ve akdeniz foku da bu yarımadada yaşamaktadır. Bir tarafı yeşilliklerle dolu bir tarafı masmavi deniziyle nefes kesen bir güzelliğe bürünüyor Dilek Yarımadası.

 

GÜVERCİNADA: Bir mendirek ile karaya bağlanmış olan ada üzerinde Bizans döneminde inşaa edilen bir kale bulunmaktadır. Osmanlı döneminde Barbaros Hayrettin Paşa tarafından yaptırılan bir iç kale ve İlyas Ağa tarafından yaptırılan surlar yer almaktadır. Bu surlar Mora İsyanı sırasında isyanın bastırılması amacı ile yapılmıştır. Kale restore edilerek, aydınlatması yapılmış ve turizmin hizmetine sunulmuştur.

 

EFES HARABELERİ: Kuşadası tatilinizde tarihe ayna tutan Efes harabelerini görmeden tatilinizi sonlandırmayın. Kuruluşu M.Ö 2. yüzyıla kadar dayanan ve içerisinde bulunan Artemis Tapınağı ile dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. Efes Antik Kenti, aradan geçen binlerce yıl ve yıkılan onca yapısına rağmen kültür turitlerinin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

 

KUŞADASI'NDA NELER YAPILIR?

 

Turizm açısından ülkemizin en öenmli bölgelerinden biri olan Kuşadası'nda gezip görebileceğiniz pek çok doğa harikası yer var...

1- Mutlaka görüp gezmeniz gereken yerlerin başında Kuşadası Milli Parkı geliyor. Merkeze 28 km uzaklıkta bulunan milli park muhteşem bir doğaya sahip. Mavinin ve yeşilin her tonunu görebileceğiniz bu doğa harikasını gezmeden Kuşadası tatilinizden dönmeyin.

2- Kuşadası'nın simgelerinden olan Güvercinada Kalesi gezebileceğiniz bir diğer yer. Yüzlerce yıl önceden denizden gelen saldırılardan korunmak için yapılan kale bugün Kuşadası'nın en önemli turistik mekanlarından .

3- Kuşadasında görebileceğiniz bir diğer tarihi yapı ise Dilek Tepesi'nin eteğinde yer alan ve on iki lon kenti birliğinin toplanma yeri olarak bilinen Panionion'un sur duvarları ve meclis binasının kalıntılarıdır.

4- Aydın Kuşadası'nda mutlaka gezmenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer doğa harikası ise Zeus Mağarası. Dilek Yarımadası'nın girişinde bulunan mağaranın berrak ve buz gibi suyunda yüzmenizi tavsiye ediyoruz.

5- Meyve bahçeleri ve güzel plajları ile ünlü Davutlar beldesini gezebilir, Kuşadası'na yakın konumunda bulunan Didyma Antik Kenti'ni, Aphrodisias Antik Kenti'ni ve Çine Vadisi'nin rotanıza ekleyebilirsiniz.

6- Kuşadası'nın nefes kesen güzellikteki doğası içinde, ağaçların gölgelediği yollarda pedal çevirerek tüm sıkıntılarınızı geride bırakmak ve yenilenmek istiyorsanız, doğanın kucağında yapacağınız bisiklet gezisi size çok iyi gelecek. Doğal, stabilize ve az eğimli yolları bulunan alternatif parkurları kullanabilirsiniz.

 

Arama Kelimeleri: Kuşadasında kiralık villa, Kuşadasi Kiralık özel havzulu villa, Kusadasi kiralık havuzlu villa, Kuşadasında kiralık villalar, Kuşadası'nda kiralık villa, Kuşadasında kiralık balayı villaları, Kuşadası kiralık havuzu dışarıdan görünmeyen villa, Kuşadası muhafazakar villa, Kuşadası villaları, Kuşadasındabalayı villaları. Muhafazakar villa, Muhafazakar villa aileler için villa, Balayı villaları, Kiralık villa seçenekleri, Villa Kiralama, Kusadasi villalari, Kiralik villa, kiralık, villa, özel havuz, özel havuzlu, balayı villa, muhafazakar villa, villa seçenekleri, kiralık, günlük kiralık, kadınlar plajı

 

Copyright HemenVilla.com © 2014. Bilcom Bilgisayar