Tatil Bölgeleri

GÖCEK

Adalar ve koylarıyla ünlü Göcek Güney Ege'nin en muhteşem doğaya sahip bölgelerinden biri ve burada yapılacak pek çok aktivite var. Türkiye'deki turizm bilincinin gelişmesiyle keşfedilmiş ve bu tarihten sonra hızla büyümüş bir turizm merkezi olan Göcek Fethiye'ye bağlıdır. Özellikle marinasıyla ünlü olan Göcek'i her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret ediyor.

 

Akdeniz'in berrak suları mis gibi kokan yemyeşil çam ormanları ve birbirinden güzel koyları bünyesinde barındırdığı için gizli cennet olarak da bilinir Göcek. Toros dağları'nın Akdeniz'de son bulduğu bölgede bulunmasından dolayı çok fazla adaya sahiptir. Nefes kesen güzellikteki koyları, irili ufaklı tropikal şekilli adaları ve berrak turkuaz suları ile gidenleri kendine hayran bırakıyor Göcek. Herşeyi resetlemek, temiz havayı tüm hücrelerinizde hissetmek, yeniden başlamak ve doğanın kucağında zaman geçirmek için harika bir seçim küçük bir sahil kasabası olana Göcek.

 

GÖCEK MARİNA: Bölgedeki tek marina olma özelliğini taşımaktadır. Şirin mi şirin bir tatil kasabası olan Göcek'in merkezine sadece 5 dakikalık mesafede yer alır ve 235 bağlama kapasitesi vardır. Burada özel plaj, süpermarket ve restoran bulunmaktadır.

 

12 ADALAR: Doğanın en canlı renklerini sunan Göcek'in güzelliğine daha yakından dokunmak istiyorsanız 12 Adalar turuna katılmanızı öneririz. Göcek'ten hareketle tek tek gezerek molalar verip, denizin, güneşin ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz 12 Adaların her biri diğerinden daha güzel, daha çarpıcı görünecek gözünüze. Yolculuğunuz sırasında Akdeniz'in berrak sularında yolculuk edecek, çam ormanlarının temiz havasını iliklerinizde hissedeceksiniz.

 

GÜNLÜKLÜ KOYU: Göcek ve Fethiye'nin ortak güzelliği olan ve sakinliği, huzur kokan atmosferi ile dikkat çeken Günlüklü Koyu, 500 metrelik sahili ile keyifli bir tatil olanağı sunuyor siz ziyaretçilerine. İnce kumunda yürüyüp denize doğru ilerlediğinizde, serinletici suyunu hissedeceksiniz ve o anda denizin 10 metre ilerisine kadar derinleşmediğini fark edeceksiniz. Doğal güzelliklerin tam kalbinde yer alan Göcek'e sadece 15 kilmetre mesafededir Günlüklü Koyu.

 

YÖRÜK MÜZESİ: Fethiye'nin Kargı Köyü'nde yer alan müzede köy hayatından ziyade bölgeye özgü yörük hayatı canlandırılmış. Müzeyi ziyaret etmeden önce köyün ürünlerinden hazırlanan kahvaltıyı atlamayın.

 

BEDRİRAHMİ KOYU: Göcek'in en güzel koylarından biri olan Bedrirahmi Koyu, özellikle yatçıların en çok tercih ettiği adreslerden bir tanesi. 1974 yılında Bedri Rahmi Eyüpoğlu'nun mavi yolculuğu sırasında bir kaya üzerine yaptığı resimden dolayı bu ismi almış olan koyda yeşil tepeler denizi adeta kucaklıyor. Ayrıca karada bulunan restoran salaş ama lezzetli yemek için uğramanız gereken bir yer.

 

DOMUZ ADASI (PANÇO KOYU): Denizin en sakin ve suyun en berrak olduğu koylardan bir tanesi Domuz Adası arkasındaki Panço Koyu. Bir zamanlar adada bulunan yaban domuzlarından ismini alan ada aynı zamanda panço koyunun kuvvetli rüzgarlarını da kesiyor.

 

HUZUR VADİSİ: Kalabalıktan uzaklaşıp iç dünyanıza kısa bir yolculuk yaparak rahatlamak ve yenilenmek ister misiniz? Göcek'e yaklaşık 12 kilometre uzaklıta bulunan Gökçeovacık köyünün tepelerinde bulunan Huzur Vadisi'nde yoga derslerinde şimdiden yerinizi ayırtın.

 

 GÖCEK'TE NELER YAPILIR?

 

1- Göcek'de yapılacaklar denince akla ilk gelen aktivitelerden biri 12 Adalar Turu. Göcek'ten hareket eden günlük tur tekneleri ile 12 Adalar gezisi yapmanız ve eşsiz güzellikteki koyları, adaları ve masmavi denizi keşfetmenizi öneriyoruz.

2- Eğer Göcek ve çevresini daha uzun sürede keşfetmek isterseniz mavi tur yapabilirsiniz. Göcek'te mavi tur yapmak isterseniz limandaki guletlerden birini kiralayabilir, birkaç günlük yada daha uzun bir tur yapabilirsiniz.

3- Bisiklet kiralayıp Göcek ve çevresindeki doğal ve tarihi güzellikleri bisikletle dolaşarak keşfedebilirsiniz.

4- Adrenalin sporlarına merakınız varsa Göcek2e yaklaşık 50 km uzaklıktaki Babadağ'da yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

5- Özellikle pazar günleri kurulan Göcek pazarını gezmenizi ve burada satılan organik sebze ve meyvelerden satın almanızı öneriyoruz.

6- Yakınlarında bulunan Dalyan'a yada Fethiye'ye gidebilir ve bir gününüzü bu tatil beldelerini keşfederek geçirebilirsiniz.

7- Balık restoranlarında taze mevsim balıklarının tadına rakınız yada şarabınız eşliğinde çıkarabilirsiniz.

8- Göcek'e bir saatlik mesafede bulunan Dalyan'ın en güzel plajlarından İztuzu Plajı'na gidebilir ve denize burada girebilirsiniz. Eğer denk gelirseniz caretta carettaları izleybilirsiniz.

9- Göcek'in en güzel koylarından biri olan Güllüklü Koyu'na gidebilirsiniz. İsterseniz çam ormanlarında doğa yürüyüşüne çıkabilir isterseniz de altin sarısı kumlu plajında denize girebilir ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

 

Arama Kelimeleri: Göcekte kiralık villa, Göcekde Kiralık özel havzulu villa, Göcekte kiralık havuzlu villa, Göcekde kiralık villalar, Göcekte kiralık villa, Göcekde kiralık balayı villaları, Göcekte kiralık havuzu dışarıdan görünmeyen villa, Göcekde muhafazakar villa, Göcek villaları, Göcekte balayı villaları, muhafazakar villa, havuzu dışarıdan görünmeyen villa, havuzu dışarıdan görünmeyen kiralık villa, balayı villaları, villa, kiralık villa, kiralık villa seçenekleri, denize yakın kiralık villa.

 

Copyright HemenVilla.com © 2014. Bilcom Bilgisayar